• Challenge
De Challenge bestaat uit een op maat gemaakt programma waarin uw werknemers aan de slag gaan met het bereiken van een gezonde leefstijl. De focus tijdens de Challenge ligt op leefstijlverandering en het behalen van zowel individuele als collectieve doelen.

Groepsworkshops & individuele consulten

Deelnemers starten met een intake waarin doelen worden opgesteld. Het Laif team gaat vervolgens aan de slag met het maken van een op maat gemaakt beweeg- en voedingsplan voor elke werknemer.

Tijdens groepsworkshops staat het thema beweging of voeding centraal. De beweegworkshops bestaan uit onder andere lessen Back to Basic, boksen en bodypump. De voedingsworkshops worden ingevuld met bijvoorbeeld de thema’s gezond eten, etiketten lezen, eetgewoontes veranderen en gezond en regelmatig eten op het werk.
Daarnaast hebben uw werknemers individuele consulten bij de fysiotherapeut en diëtist waarin hun persoonlijke beweeg- en voedingsplan wordt besproken. Aanvullend hierop gaat werknemer wekelijks ook aan de slag met zijn beweegplan door een beweegmoment in eigen tijd uit te voeren.

Het gehele programma duurt 1 jaar om van de nieuwe gezonde leefstijl een gewoonte te maken. De eerste 2 maanden is uw werknemer gemiddeld 90 minuten per week onder begeleiding van een fysiotherapeut of diëtist aan de slag met het bereiken van een gezonde leefstijl. In de maanden daarna neemt de intensiteit af naar 30 tot 60 minuten per week. Naarmate het jaar vordert neemt de intensiteit van de begeleiding af om daarmee de verantwoordelijkheid voor een gezonde leefstijl meer bij de werknemer te leggen.

Gedurende het programma wordt u als werkgever op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
Een team bestaat uit 8 tot 12 werknemers. Partners (of iemand anders die belangrijk voor hen is) mogen gratis deelnemen aan de groepsworkshops. In overleg met u kan de Challenge worden aangeboden in uw bedrijf of op onze praktijk in Valkenswaard.
De prijs van dit programma bespreken we graag face tot face met u.